LAVENDER HILL

LAVENDER HILL

3 apartments & offices, Battersea, London
SECTOR: Residential, Office, Conversion, Refurbishment
STATUS: Completed in 2016
STRUCTURAL DESIGN: Radmor Design Ltd
PARTY WALL: Ingo Massey
BREEAM: Melin Consultants Ltd
PHOTOGRAPHY: Diamond Visuals Ltd

A former 3 storey mid terrace commercial property is located in Clapham Junction, Battersea. After Dundons solicitors decided to sell it, the new owner invited V&V Architects to refurbish the building and bring it to its original mix use, i.e. offices and residential units. The main planning task was to create as much residential units as possible and at the same time they had to comply with more and more tough London Plan requirements. We managed to create 2 x 1-bed and 1 x 2-bed apartments. The size of the commercial part was increased by introducing a mezzanine floor.

The proposed modern rear extension and loft conversion was very welcomed by local planning officers. The palette of materials is quite restrained – grey slate, reused London stock yellow brickwork and white render. All of it was to complement and echo the surrounding buildings and at the same time to add some new fresh quality.

LAVENDER HILL

3 apartments & offices, Battersea, London
SECTOR: Residential, Office, Conversion, Refurbishment
STATUS: Completed in 2016
STRUCTURAL DESIGN: Radmor Design Ltd
PARTY WALL: Ingo Massey
BREEAM: Melin Consultants Ltd
PHOTOGRAPHY: Diamond Visuals Ltd

A former 3 storey mid terrace commercial property is located in Clapham Junction, Battersea. After Dundons solicitors decided to sell it, the new owner invited V&V Architects to refurbish the building and bring it to its original mix use, i.e. offices and residential units. The main planning task was to create as much residential units as possible and at the same time they had to comply with more and more tough London Plan requirements. We managed to create 2 x 1-bed and 1 x 2-bed apartments. The size of the commercial part was increased by introducing a mezzanine floor.

The proposed modern rear extension and loft conversion was very welcomed by local planning officers. The palette of materials is quite restrained – grey slate, reused London stock yellow brickwork and white render. All of it was to complement and echo the surrounding buildings and at the same time to add some new fresh quality.